vincentjana.reismee.nl

Beijing and Xian

Hello all,

Almost 10days in China and it is completely different compared to Africa.

So far travelling is okay over here, the hostels are very good and people at the hostels speak a bit English and are very helpfull. Getting around with the metro in Beijing is easy, but public busses in Xian are already getting more difficult, but we like the challange.

We really enjoyed the great wall and the terracotta warriors. Tonight we take the train the see the panda's in Chengdu. From there we have no idea where to go,also depends on the weaher.

Check out our pictures and see you next time,

Hoi allemaal!

Het sneeuwt hier!!!! Aaahhh! We kwamen aan in Beijing (nog net niet in onze korte broek), ligt er sneeuw! Hier hadden we echt niet op gerekend. Gelukkig werd het iets beter in Beijing en we dachten dat het gewoon een soort weerstuip was. Maar niets is minder waar... Hier in Xian heeft het al 2 dagen gesneeuwd!!!! Niet te geloven!

We zijn er eerlijk gezegd een beetje klaar mee en hebben besloten op zoek te gaan naar mooier weer. Immers, met dit weer kan je heel weinig doen hier. Dus misschien gaan we eerder naar Bali dan gepland.

In Beijing was vooral de muur heel indrukwekkend. We hebben 10 km over de muur gelopen op een stuk dat vrij ver van Beijing af lag. Hierdoor was het een stuk minder toeristisch en hadden we soms de muur bijna voor ons zelf.

Het hoogtepunt in Xian was voor ons het terracotta leger. Een beetje dom dat we 's ochtends op onze gympies naar toe zijn gegaan, want het sneeuwde... Was echt mega koud!!

Verder zijn we nu al een beetje tempelmoe en het roggelen van de mensen is het uber irritant! Dus op naar Yangshuo!

Reacties

Reacties

Petra

Heey soepchinezen,
Goed verhaal weer:) Vooral dat stukje over koud en sneeuw, dan voelt het weer minder erg om hier in die hollandse herfst rond te lopen;) Maar met die prachtige winterjassen met bondkraagjes stelen jullie helemaal de show.
En hoe smaakten de scorpioenen????
Ik heb net even op google maps de afstanden bekeken die jullie in China afleggen, maar dat is aardig kilometervreten!! En hebben jullie al veel chinees geleerd?
Have fun,

Liefs Petra

Jolanda

Chinezen zijn wat dat betreft erg onbeleefd! Je moet echt naar een soepcafe toe gaan! Kun je genieten van slurpende Chinezen. Veel plezier nog!

thea jongkind

hallo vincent en jana

geweldig wat jullie allemaal al gezien hebben
claudia komt maandag weer terug uit bali
het is daar nu nog lekker warm en erg mooi

groetjes (tante) thea

Manuel

Klinkt ondanks het wat mindere weer toch heel interessant allemaal. En de kans dat het in Bali ook sneeuwt is gelukkig wat kleiner ;-)

Heel veel plezier tijdens het volgende deel van de reis!

Manuel

Yvette

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey!

Kunnen jullie niet gaan wintersporten in China? haha! Wat een gave foto's van de chinese muur. Ziet er indrukwekkend uit! Is Laos trouwens van de baan? Omdat ik hier lees dat jullie misschien eerder naar Bali gaan.

Enjoy!
XXX

As

Brrrrrrr zo koud en dan geen apres-ski of gluhwijntje???? Haha, bikkels! Ik zou de zon opzoeken! ;-)

Hebben jullie het nog een beetje gezellig met elkaar?

X

Marloes

Wat een onwaarschijnlijk verhaal zeg... sneeuw in China!
En wat een prachtige foto's, jullie zien er blij uit! Blijf genieten!
Liefs,
Marloes

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!